“A jó tűzifa száraz, max. 20% nedvességtartalmú keményfa. Magas gyantatartalmú fák, pl. gyümölcsfák, fenyő, nem alkalmasak kandallóban történő tüzelésre. A legideálisabb az ún. "lábon száradt" keményfa, ahol a fa felélte saját nedvességtartalmát, így az már tökéletesen száraz. A szárítást mi magunk is végezhetjük. Ehhez egy a szabadba lévő fedett hely (pl. féltető) szükséges, amit a levegő szabadon átjárhat, vigyázva arra, hogy nedvesség közvetlenül ne érhesse. “

A tűzifát kályhakész állapotban, hasítva, méretre vágva, teljes mértékben használatra kész állapotban, Big zsákba ömlesztve kínáljuk. Big zsákjainkba nettó 1,7 m3 (űrméter) tűzifát csomagolunk, amely 1 erdészeti köbnek felel meg. A keményfa alapanyagot megbízható forrásokból, több erdészetből szerezzük be, ezzel garantáljuk a kiváló minőséget és a folyamatos ellátást.
A kalodákban 33 cm vagy 25 cm (kandalló kész) hosszra vágott, hasított, tűzifát forgalmazunk.
A kalodázás előnye, hogy könnyen tárolható többlet munkát nem igényel. Egy kalodában 1,7 köbméter fa található.
Tüzifa eladás kedvező áron. A tűzifát kályhakész állapotban, hasítva, igény szerinti méretre vágva, azaz teljes mértékben használatra kész állapotban, Big zsákba ömlesztve kínáljuk. Big zsákba nettó 1,7 m3 (űrméter) tüzifát csomagolunk, amely 1 erdészeti köbnek felel meg. A keményfa alapanyagot megbízható forrásokból, több erdészetből szerezzük be, ezzel garantáljuk a kiváló minőséget és a folyamatos ellátást. Ennek megfelelően telepünkön rendelkezésünkre áll nagy mennyiségű akác, cser, tölgy, bükk és gyertyán tűzifa az egész év folyamán, és a készletre gyártással törekszünk rá, hogy igazán száraz tüzifával szolgálhassunk vásárlóinknak.
Válassza ki, melyik fajta tüzifával szeretne tüzelni, és a kért mennyiséget  a készleten lévő fákból azonnal legyártjuk. Segítségért, vagy tanácsért keressen minket bizalommal.

Hosszúság: 25-30 cm
Feldolgozottság: hasított, kandallókész
Húrméret: 12 cm
Nettó tüzifa mennyisége: 1 m * 1 m * 1,7 m = 1,7 m3 (=1 erdei köbméter)


Hasított, méretre vágott tüzifa ára Ft / raklap (1,7 m3=1 erdei köb)
Keményfa tűzifa:  
Cser, tölgy, bükk, gyertyán
Akác